Mashtrimet në internet

Është e pamundur të thuhet sesa veta çdo vit bien viktima të mashtimeve online, por në një është e sigurt se edhe pse përqindja e pesonave është e vogël, çdo vit humbasin me qindra miliona dollarë.

Kësaj here dua t’ju tregoj akom a disa shembuj mashtrimi që mund të vijë në adresën tonë të internetit.

Pikë së pari do analizojmë një email që na ”ofron” kredi

Do you need a personal loan or a business loan to start up a business of your own? We offer loans to all in need at very low interest rate 5% we would be able to give you any amount you want no collateral no credit check. Get loan amount ranging from $5,000-$5,000,000, contact us now for more information ( dickson.fina@outlook.com )
RE

Përveç faktit që është një email i thjeshtë mashtrimi, një karakteistikë që dua të përmend është se ky email është dërguar 500 personve

Shembulli 2

Dikush kërkon ndihmën tonë

Si ky rasti i djalit të Gadafit

Shembulli 3

Kjo banka në Nigeri paska ca lekë të tepërta dhe do të na i japë neve

 

më tepër lexo këtë artikull

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *