Si të krijojmë një orë në platformën flash.

Në këtë tutorial keni gjithë kodin por edhe skedarët e hapur të orës në flash.
Pa përveç skedarit .swf keni dhe skedarin .fla të cilin mund ta ndryshoni sipas dëshirës tuaj.

Për të shkarkuar shkoni këtu

========= ========== ======== ========== =======
days = new Array('E Diel', 'E Hene', 'E Marte', 'E Merkure', 'E Enjte', 'E Premte', 'E Shtune', 'E Diel');
months = new Array('Janar', 'Shkurt', 'Mars', 'Prill', 'Maj', 'Qershor', 'Korrik', 'Gusht', 'Shtator', 'Tetor', 'Nendor', 'Dhjetor');
timedate = new Date();
todaydate = timedate.getDate();
day = timedate.getDay();
dayname = days[day];
month = timedate.getMonth();
monthname = months[month];
year = timedate.getFullYear();
hours = timedate.getHours();
minutes = timedate.getMinutes();
seconds = timedate.getSeconds();
fulldate = dayname+", "+todaydate+" "+monthname+" "+year;
if (seconds < 10) {
seconds = "0"+timedate.getSeconds();
}
if (minutes < 10) {
minutes = "0"+timedate.getMinutes();
}
if (hours < 10) {
hours = "0"+timedate.getHours();
}
hour = hours+":"+minutes+":"+seconds;


========= ========== ======== ========== =======
myHour = new Date();
hours = myHour.getHours();
minutes = myHour.getMinutes();
seconds = myHour.getSeconds();

if (hours>12) {
hours = hours-12;
}

sec._rotation = (seconds*6)-180;
big._rotation = ((minutes*6)-180)+(seconds/10);
small._rotation = ((hours*30)-180)+(minutes/2);

========= ========== ======== ========== =======

gotoAndPlay (1);

========= ========== ======== ========== =======

 

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *