Software të domosdoshëm

Këtu do të bëjmë një listë me programet më të domosdoshëm për kompjuterin tuaj.

Këtu do të gjeni vetëm programet falas.


Softuarë që përdoren për shkakim:

Programe falas

     JDOWNLOADER: Ekzistojnë shumë programe në internet që përdoren për shkarkim por më i miri për shkarkime direkt është JDOWNLOADER. Është një program falas dhe shumë i fuqishëm nëse do të filloni ta përdorni nuk do ta ndërroni dhe nuk keni për të përdorur tjetër. Bazohet në platformën e Java-s dhe ju jep mundësi të shkarkoni akoma dhe nga youtube në format video apo mp3,  mund të shkarkoni skedarë pdf dhe swf nga sajte të ndryshëm si dhe skedarë nga shumë sajte të tjera që përdoren për ruajtje në masë të të dhënave. Për funksionimin e këtij programi nevojitet të jetë e instaluar platforma Java në kompjuterin tuaj.

Për të shkakuar këtë program klikoni këtu           

Sajti zyrtar i këtij programi është http://jdownloader.org/Softuarë Media – Player (që luajnë apo riprodhojnë muzikë dhe video)     VLC Player

Vlc Player është një nga programët e parë që qarkulluan i cili nuk kishte nevojë për instalimin e kodifikuesëve shtesë (codex) që të luante video sepse ishin të përfshirë brenda në program. Është një program i lehtë dhe mbi të gjitha është falas. Nuk ka nevojë për reklamë njihet nga të gjithë. Versioni i fundit është pak më i rëndë se të kaluarët. 

Për të shkakuar këtë program klikoni këtu


     Winamp

     Windows Media Player

     Kmpayer


Softuarë komunikimi (chat dhe video)

     Pidgin

     Messanger

     Skype

     TeamViewer


Shfletues interneti (Web browsers softuare që përdoren për hapjen e faqeve të internetit)

     Google Chrome

     Firfox Moxilla

     Opera

     Internet Explorer


Antivitus Falas

     Avast

     AVG


Softuerë për dokumenta të formatit *.pdf

     Adobe Reader

     Foxit


Softuerë për ngjeshje apo arkivim skedarësh

     7Zip

     Winrar

     WinZip

 

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *