Browsing Category

Software

Software

Software të domosdoshëm

Këtu do të bëjmë një listë me programet më të domosdoshëm për kompjuterin tuaj.

Këtu do të gjeni vetëm programet falas.


Softuarë që përdoren për shkakim:

Programe falas

     JDOWNLOADER: Ekzistojnë shumë programe në internet që përdoren për shkarkim por më i miri për shkarkime direkt është JDOWNLOADER. Është një program falas dhe shumë i fuqishëm nëse do të filloni ta përdorni nuk do ta ndërroni dhe nuk keni për të përdorur tjetër. Bazohet në platformën e Java-s dhe ju jep mundësi të shkarkoni akoma dhe nga youtube në format video apo mp3,  mund të shkarkoni skedarë pdf dhe swf nga sajte të ndryshëm si dhe skedarë nga shumë sajte të tjera që përdoren për ruajtje në masë të të dhënave. Për funksionimin e këtij programi nevojitet të jetë e instaluar platforma Java në kompjuterin tuaj.

Continue Reading

Software Update

Microsoft Office në Shqip

Për të gjithë ata gjë duan të kenë një ambjent pune të mikrosoft word, excel, access etj në gjuhën shqip paketat e programeve te zyrës (office packages) të gjigantit të microsoft -it e ka bërë të mundshme edhe në gjuhën shqipe. Thjesht pasi të keni instaluar programin e office duhet të shkarkoni një skedar të vogël, më pas ta instaloni dhe vuala tanimë keni mundësi t’i përdorni programet në gjuhën shqipe. Duhet të keni parasysh që ka dy versione për windows 32bit dhe widows 64bit, nëse nuk e dini se çfarë windows keni shkoni ne desktop dhe bëni klikun e djathtë tek icon -a e my computer dhe më pas përzgjidhni properties, tek dritarja që hapet do shikojmë sytem type i cili na tregon llojin e sistemit operativ që kemi. Ka shumë rëndësi që instalimi të jetë i njëjte me llojin e sistemit sepse në rast të kundërt nuk ka për të funksionuar apo më keq krijuar probleme.

Continue Reading