C++

gjuha-e-programimit-c++

Gjuha e programimit C++ (lexohet si plas plas) është një nga gjuhët më të përhapura të programimit dhe është për përdorim të përgjithshëm. Nuk konsiderohet si gjuhë e vështirë për t’u mësuar. Në të përfshihen një kombinim karakteristikash të nivelit të lartë por dhe të ulët. Mbështet programim sipas një stukture dhe të përgjithshëm. Është krijuar nga danezi Bjarne Stroustrup në vitin 1979 në ambjentet e fimës Bell. Në vitin 1998 kjo gjuhë u bë e njohur në gjithë botën me standartin  ISO/IEC 14882

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *