Author: HonoLulu

Çfarë është daktilografia?

Çfarë është daktilografia? Daktilografia si fjalë rrjedh nga greqishtja δάχτυλο, dhahtilo = gisht + γραφή, grafi = shkrim. Daktilografia është teknika e përdorimit të makinës së shkrimit apo
Read More

Historia e Informatikës

Historia e Informatikës Abacus (numëratore) u ndërtua rreth 5.000 vjet më parë. Ky mund të konsiderohet kompjuteri i parë. Kjo pajisje u lejonte përdoruesve të bënin llogaritje duke
Read More

Lojë interaktive

Shqipopedia sapo ngriti online programin e saj të fundit, dhe bëhet fjalë pikërisht për Kuizin Gjeografik të rretheve të Shqipërisë. Ky softuer është shkruar në Flash, dhe siç
Read More